torsdag 30 april 2009

Mora here we come..

I helgen blir det premiär för Liz att besöka Mora. Jag har under tvång fått med henne på tåget och förberett henne vid flertalet tillfällen på vad som komma skall.

Hon är beredd på att:

1. Stefan (o de flesta andra) aldrig säger Hej! utan istället pressar fram någon form av grymtande som låter som ÖÖÖÖjjj!!

En allmänt accepterad hälsningsfras som låter värre desto mer alkohol som intas.

2. Att drinkar inte heter drinkar. Det är Grogg man dricker och inget annat.

Detta innebär också att allt färgglatt och exotiskt är strängeligen förbjudet. Här ska det blandas med Cola och inget annat.


3. Man gillar INTE Stockholmare! Det är vedertaget, allmänt och accepterat att hacka på alla från Stockholm.

I många fall fungerar inte heller ursäkten att man är uppväxt någon annanstans. Kommer du till Mora från Stockholm så är du Stockholmare och därmed ok att hackas på. Punkt!

4. "Drinkarna" man köper ut (här får man kalla det för drink, men inte på hemmafesten) kostar ingenting i jämförelse med Stockholm.

Detta är absolut inget vi klagar på, men förbereder oss på mycket häng i baren och i värsta fall en tidig hemgång orsakat av detta.

5. Det finns 2 taxibilar i Mora.

Vilket alltid leder till långa väntetider på nattkröken när man bara vill hem. En-två timmar är fullt acceptabelt att huttra i taxikiosken. Så klä sig varmt är att rekommendera.


6. Fyllemat intas på Babs Gatukök som ligger 15 min bort från närmsta uteställe, eller ja ett av de två.

Detta innebär oftast att man aldrig äter fyllemat, vilket i sin tur förvärrar bakfyllan enormt.


Sen har vi mammas husregler som vi gått igenom tidigare. Inga filtar eller täcken i vardagsrummet, oavsett ditt stadie av bakfylla så lämnas detta i sängen. Det dammar enligt mamma! Heller är det helt oacceptabelt att gå runt i huset och borsta tänderna. Det skvätter! I övrigt gäller det att direkt ta parti för A-barnet oavsett läge... vad/vem ett A-barn är går vi igenom på plats.

Välkommen till Mora Liz!

Inga kommentarer: